Het begin

 

 De duivensport bij mij, hoe het begon tot heden.

Ik ben van huis uit, bij mijn vader, voor het eerst in aanraking gekomen met de duiven. Mijn vader Jan van Nederpelt beoefende de duivensport en nu nog steeds. Als tiener ben ik begonnen met wat kleine hand en spandiensten te verrichten, in en rond de hokken. Hierdoor is mijn interesse gegroeit en zoals je kan zien nooit meer verdwenen.

In 1986 maakte mijn vader een hok leeg voor mij. Het hok was 4 meter en kreeg de gelegenheid om met mijn eigen duiven te gaan vliegen. Ik werd in 1986 lid van de vereniging "De Snelvliegers" te Klaaswaal, waar ik nu nog steeds lid van ben. Ik startte met duiven van P. Gaanderse uit Mijnsheerenland om het vitesse en midfond te gaan vliegen.

Ik werd ouder en was op zoek naar een huisje met tuin waar je lekker kon wonen en ook duiven kon houden. Vervolgens kon ik slagen om een stekkie te bemachtigen, namelijk aan de kreupeleweg in Klaaswaal. Ruimte om hokken te plaatsen en dan kon ik er weer tegenaan. In 1994 trok ik er in. Er werden 2 hokken neergezet, 1 van 11 meter voor de weduwnaars en 1 hok van 4 meter voor de jongen. De oude duiven werden overgewend naar de kreupeleweg. Ook vanaf deze tijd ging ik overnacht fond vliegen. De helft van de duiven voor de overnacht en de andere helft voor het snellere werk.

De fondduiven die als eerste op mijn kwamen, waren afkomstig van mijn vader Jan van Nederpelt, A. Damen en een aantal Muller duiven die bij plaatsgenoten J. en T. Verschoor en R.P.Hahn vandaan kwamen. Daarnaast nog 2 duiven van Cor Verkerk van het soort J. Slabbers uit Swalmen. Ečn van deze duiven werd gekoppeld tegen een Damen duif en daar werd "The Master" uit gekweekt. Blijkbaar prachtige duiven om wat mee op te bouwen. En dit resulteerde namelijk een 1e Nat. Dax S2 in 1999.

Eind 1999 kwam de gelegenheid om een groter huisje te gaan betrekken en dan wel aan de Oud-Cromstrijensedijk Wz te Klaaswaal. De hokken werden mee verhuist en toen begon weer om de duiven over te wennen. In begin 2000 werd mijn kolonie versterkt met wat duiven van A. Pegels uit Numansdorp voor de overnacht fond. Ook in dit jaar kwamen er duiven van A. van Berkel uit Rotterdam voor het snellere werk.

In 2006 werden de snellen duiven van mijn vader verkocht en ik dacht; probeer wat jonkies te bemachten voor dat alles weg is, tevens werd er ook wat overnachtfond duiven bemachtigd. Ook in dit jaar werd er voor de overnachtfond wat aangeschaft, namelijk bij A. Saarloos en Zn uit Klaaswaal, A. Jonas uit Mookhoek en R. Hijweege uit Numansdorp.

Het laatste wat erbij is gekomen om de kolonie te versterken voor de vitesse, midfond en dagfond zijn duiven van R.P. Hahn, D. Leeuwerke en Gebr. van Oort allen uit Klaaswaal.